Παραλίες

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μια αλπική λίμνη στο ύψος της θάλασσας!

Μόλις 20 λεπτά μακριά από το Λουτράκι, βρίσκουμε τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Η εντυπωσιακή αυτή λίμνη έχει συνδέσει έντονα το όνομα της με την αρχαιότητα. Ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργώπης, όνομα που πήρε από την κόρη του Μεγαρέα, Γόργη, η οποία σύμφωνα με τον μύθο πνίγηκε στα νερά της λίμνης. Τη λίμνη περιβάλλουν κατάφυτοι λόφοι, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο. Η άμμος και τα ρηχά νερά την καθιστούν ιδανική για τα παιδιά, ενώ σε όλο το μήκος της υπάρχουν ταβέρνες που προσφέρουν γεύμα με μοναδική θέα. 

Σημαντική πληροφορία : Οργανωμένη/ εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο/  κατάλληλη για παιδιά

Παραλία Λακαζέζα ή μικρή Μυλοκοπή

Μια παραλία όπου ο χρόνος σταματά για να χαθείς στην ηρεμία της  φύσης!

Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τι πιο ιδανικό από τη Λακαζέζα! Μόλις μισή ώρα μακριά από το Λουτράκι συναντάμε την καλά κρυμμένη παραλία της Λακαζέζας. Μια παραλία που από  την πρώτη κιόλας ματιά σε γαληνεύει! Αφού αφήσουμε προσεχτικά το αυτοκίνητό μας στο χωματόδρομο, περπατάμε στο μονοπάτι που μας οδηγεί στην παραλία. Προτείνουμε να φορέσετε κλειστά παπούτσια και ν’ αποφύγετε τα σανδάλια και τις παντόφλες .

Σημαντική πληροφορία  : Ανοργάνωτη/μικρό βότσαλο/ πεζοπορία/ αθλητικά παπούτσια

 

Παραλία Σκαλωσιά

Εκεί που τα καταπράσινα Γεράνεια συναντούν τα σμαραγδένια νερά του Κορινθιακού, βρίσκεται η παραλία της Σκαλωσιάς. Μια παραλία που ο επισκέπτης της περιοχής μπορεί εύκολα να προσεγγίσει και ν’ αποζημιωθεί από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον .

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο του Λουτρακίου, ακολουθώντας  το δρόμο  προς τα Στραβά, βρίσκουμε ένδειξη που μας οδηγεί σ’ ένα μεγάλο πλάτωμα, όπου αφήνουμε το όχημα μας και κατεβαίνουμε πεζοί πια στην παραλία από τη τσιμεντένια σκάλα ! 

Σημαντική πληροφορία : Ανοργάνωτη/ χοντρό βότσαλο/ εύκολη πρόσβαση . 

 

Παραλία Στέρνα
 
Ένα μικρό κόσμημα με μεγάλη αξία!

Μια παραλία ιδανική για όσους επιζητούν την ιδιωτικότητα και λατρεύουν την άμμο.

Σημαντική Πληροφορία: Δύσκολη πρόσβαση. Απαιτείται εκτός δρόμου όχημα.